Punk Rock Holiday najava (by Dunja Merc)

Ostala su još samo dva dana do početka najluđeg punk rock festivala. Ovogodišnji sedmi po redu Punk Rock Holiday festival održava se na najljepšoj festivalskoj lokaciji, u malom slovenskom gradiću Tolminu kojeg okružuje dolina rijeke Soče. Festival će se odžati od 07. do 11. kolovoza. 07. kolovoz najavljen je kao nulti dan na kojemu će, na glavnom stageu, nastupati legendarni punk rock bend The Offspring. Uz The Offspring nastupati će još dodatnih pet bendova koji će zagrijati publiku te im otvoriti apetit za ovogodišnji najluđi festival.
I ove godine Punk Rock Holiday ugošćuje pregrš poznatih bendova a i one koji će to tek postati tako da je odličan provod zagarantiran.

prh1

57 izvođača nalaze se na ovogodišnjem festivalskom popisu, od poznatih svjetskih imena pa do onih mlađih i perspektivnih bendova željnih slave koji će svakako oduševiti brojnu publiku. Uz ovogodišnje headlinere The Offspring, Pennywise, Good Riddance, The Toy Dolls i Propagandhi nastupati će još mnogo poznatih imena te i onih manje poznatih koji će definitivno zaiteresirati i primamiti publiku.

prh2

Kao i što smo najavili, The Offspring će nastupati prvi dan tj. nulti dan festivala kao najjači adut ovogodišnjeg Punk Rock Holiday festivala. Bend je nastao 1984. godine a njihov stil sadrži elemente američkog hardcore punka iz 80-tih godina. Tekstovi pjesama su im uglavnom podrugljivi i sarkastični a najveći uzor su im Bed Religion, Dead Kennedys, The Dickies i drugi. Po prvi put nastupaju na Punk Rock Holiday-u tako da je ovo prava prilika za fanove sa ovog područja da ih čuju i vide uživo.

prh3

Drugi dan festivala rezerviran je za američki punk rock bend Pennywise. Isti večer nastupati će i američki hardcore bend Ignite koji je već imao prilike biti dio ovog festivala.
Američki punk rock bend Anti-Flag pravi je domaćin ovog festivala a nastupati će treći dan te svi oni koji ih još nisu imali prilike vidjeti i čuti uživo, imati ćete ove godine. Iste večeri na stage će se popeti američki punk rock sastav Good Riddance.
Četvrti dan rezerviran je za otkačeni punk rock bend iz Engleske, The Toy Dolls. Bend je nastao 1979. godine i ovo će im biti drugi nastup na Punk Rock Holidayu. Uz nji, iste večeri, nastupati će i jedan od jačih bendova hardcore scene, Madball.

prh5

Kanadski punk rock bend Propagandhi nastupati će zadnju festivalsku večer te će svakako odraditi odličan nastup kao i 2013. na Punk Rock Holiday-u.
Bez obzira što je festival rasprodan te se ulaznice više ne mogu kupiti na blagajnama festivala, za sve one koji stvarno žele biti dio ovog nevjerovatno dobrog provoda, a iz tog razloga ne mogu ići, evo mogućnosti. Veliki broj ljudi preprodaje svoje ulaznice na Facebook stranici Punk Rock Holiday eventa te se u dogovoru s njima možete čuti oko cijene i načina plačanja. Sve se može kad se hoće!
Pet dana, 57 izvođača te luda i nezaboravna atmosfera, garancija su još jednog odličnog provoda na ovogodišnjem Punk Rock Holiday-u 1.7.
Vidimo se u Tolminu!

Sve ostale informacije vezane za Punk Rock Holiday festival mogu se pronaci na službenoj stranici:

http://www.punkrockholiday.com/

ili putem facebooka:

https://www.facebook.com/punkrockholiday/

Dunja Merc